Tenero-Contra (CH) – Mergozzo (I)

Warempel… na  het gedonder van vannacht schijnt er al om 07:30 uur een waterig zonnetje over het Lago Maggiore.

IMG_2721

We ontbijten in alle rust en na nog een paar bakjes koffie betalen we rond 11:00 uur de rekening. Zwitserland is een prachtig land om te kamperen. Maar het blijft een duur grapje.

IMG_3209

Als we vlak na Tenero het tunneltje door zijn, worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op het Lago Maggiore.

img_2723.jpg

De oevers van het meer zijn hier steil en bebouwd met kapitale huizen die – om boven te komen – over een eigen lift beschikken.

IMG_2726

Al snel passeren we de grens met Italië. Op een steenworp afstand van de grandeur en drukte van het Lago Maggiore ligt het kleine Lago Mergozzo er rustig, ingetogen en verstild bij.

P1000143

We strijken neer op de kleinschalige camping Lago Delle Fate.  De ontvangst is vriendelijk en relaxed. We kiezen een plekje vlak aan het meer. Oppassen dus dat we niet al te enthousiast uit het busje stuiteren, want dan liggen we er zó in!

Vanaf de camping kun je het stadje Mergozzo net niet zien liggen. Maar het wandelpad langs het meer heeft na de eerste bocht een verrassing in petto.

IMG_2733

We strijken neer op een terrasje aan het meer. En verbazen ons over de sanitaire voorziening in het etablissement: één (genderneutraal) hurktoilet. Dat zijn we in jaren al niet meer tegengekomen. Tegen half vier wandelen we door het dorp naar de plaatselijke minisupermarkt die – na de lange middagrust – haar deuren weer opent. Daar scharrelen we ons avondmaaltje bijelkaar en dan keutelen we – in de warme  motregen – weer richting camper. We zouden zomaar aan dit tempo kunnen wennen…