Mergozzo (I) – Orta San Guilio (I)

We verkassen richting het Ortameer. Een intensieve reisdag kun je het vandaag niet noemen.

route Mergozzo Orta San Guilio

De hemel is bewolkt en brengt geregeld regen. Jammer. Het drukt ons humeur wel een beetje. We doen halverwege de route nog even een supermarkt aan voor een verlaat ontbijtje.

We hadden verwacht dat het rond de Italiaanse meren druk zou zijn in de meivakantie. Maar ook op Camping Orta heerst niets dan rust. De receptioniste zit in het campingrestaurant met een uitgebreid gezelschap aan de espresso en het duurt – ondanks het aandringen van het meisje dat de campingwinkel runt – nogal even voordat ze in actie komt. Dat geeft ons de tijd om de winkelinventaris uitgebreid te bewonderen. Als de koffie op is, gaat het zeer voortvarend: we krijgen uiterst vriendelijk een lawine aan campingfolders en toeristische informatie over ons heen.  Plekje 12A is voor de komende twee nachten onze uitvalsbasis.

IMG_3219

Zonder buren.

IMG_2808