Ommetje Drente

Zaterdag 6 mei

Koud terug van een heerlijk weekje Lefkas gooien we ’s ochtends het blauwe busje vol met wat kleren en basic boodschappen en vertrekken we (weer) richting de Wiltzangh in Ruinen. We willen nog een dagje lekker luieren, een rondje fietsen over een zonovergoten hei en genieten van nog even niks. Het kan nog net. Maandag is onze heerlijk lange meivakantie immers weer voorbij.

We zijn al vroeg op plaats van bestemming. Gelukkig maar. Op de camperplaats is nog net één plekje vrij.

De hei ligt er prachtig bij. Met het windje soms tegen en dan weer mee dwarrelen we op ons gemakje door het landschap. Het theehuis op de Anserdennen lokt: we steken aan voor een bakje en een taartje en genieten van de brutale koolmezen die een graantje komen meepikken.

De avond valt in alle rust.

Zondag 7 mei

We willen niet te laat thuis zijn, maar dat weerhoudt ons niet van lekker lui opstaan, ontbijtje maken, koffie drinken en op ons gemak wat rondlummelen. We brengen op de fiets nog even een bezoekje aan het bezoekerscentrum. Op tijd zijn we weer op honk.

Een flits-ommetje: binnen 36 uur uit & thuis. Maar héérlijk!