Op zoek

Tussen de ommetjes naar Twente en Drenthe door staat ons blauwe busje inmiddels al een paar maanden op de oprit geparkeerd. Het is fijn en makkelijk om ‘m bij huis te hebben: we prutsen er geregeld heerlijk in om. Gelukkig hebben de buren aangegeven dat ze er geen bezwaar tegen hebben dat onze bus op de oprit staat. Maar toegegeven: ook al worden we er steeds handiger in, het is wel even een gedoe om er met de fiets of beladen met boodschappen langs te kunnen. En hulde aan de krantenbezorger en de chauffeur van PostNL die ons bij nacht en ontij – al balancerend – van nieuws en pakjes blijven voorzien.

We zijn nog steeds op zoek naar een goede stalling waar we ons busje veilig en makkelijk kunnen parkeren: het liefst onderdak en met 24/7 toegang. Met de lange weekenden van Hemelvaart en Pinksteren voor de deur en met uitzicht op een lange zomervakantie die steeds dichterbij komt, staat het niet echt in de brand, maar wel op ons to-do-lijstje-voor-binnenkort.

Na het zonovergoten, gezellige weekje Lefkas met de kinderen in de (vroege) meivakantie steekt het Griekenlandvirus de kop weer op. We lezen ons suf op Griekenland-pagina’s en verslinden reisverhalen van mede-camperaars. Vroeger gingen we met de kinderen met auto en tent via Ancona naar Patras of Igoumenitsa. Zullen we volgend jaar een keertje over land?