Heiderscheid (L) – Saarburg (D)

Het blijft een koddig landje, Luxemburg. Keurig aangeharkte dorpjes met huizen in pasteltinten, glooiende heuvels vol lodderige koeien en in elke bocht een kodakmoment vanwege ruïnes en kastelen. Als er ergens prinsen op witte paarden prinsessen in nood komen redden, is het hier ;-). We sukkelen langs mooie vergezichten.

In Saarburg is onze bestemming camping Leukbachtal. Ondanks een zweempje vergane glorie is het hier prima toeven. De ontvangst is hartelijk en uitgebreid, de plekken zijn ruim, omgeven door groen en het centrum van Saarburg is maar 10 minuutjes fietsen.

Vlakbij is een gigantische supermarkt met alles-van-Milka en twaalf strekkende meter Knorr-pret. Onweerstaanbaar voor op de foto. Maar in ons keukentje koken we zelf een lekkere verse pasta. Ohne geschmacksverstärkende Zusatzstoffe 😉