Saarburg (D)

De regen van vannacht is snel van de stoelen en het campingtafeltje geveegd en in alle vroegte is het genieten van twee eekhoorns die elkaar in een boom naast de camper achterna zitten.

We ontbijten in alle rust, lummelen lekker wat rond en dan gaat het op de fiets richting Saarburg. Er zijn meer mensen op het idee gekomen om het centrum te bezoeken. Snappen we best, want Walt Disney meets de Efteling hier. We struinen een poosje door het compacte centrum, pakken tijdens een fikse regenbui een terrasje en dolen daarna in druilerige regen nog even door achterafstraatjes. En dan hebben we het ook wel weer gezien.

De begeerde campingklompjes kopen we op de terugweg bij de super-supermarkt. Een aardige buurman legt ons op de camping uit hoe we de stormbanden het beste aan de luifel kunnen vastmaken. Dank! We zullen er de komende tijd veel plezier van hebben…