Murg (CH) – Seelbach (D)

Camping Murg is voor ons geen blijvertje, dus vertrekken we op tijd. We hebben de hele dag nog voor ons. Wat zullen we doen? De watervallen van Schaffhausen staan – vanwege jeugdsentiment – al langer op ons lijstje ‘nog een keertje doen’. En dit is – op de route naar huis – een prima moment.

We parkeren op de eerste de beste parkeerplaats die op onze aanrijdroute ligt en vanaf daar brengt een korte wandeling ons naar P1. Daar breekt het Efteling-gevoel los: busladingen toeristen, kraampjes met fastfood en winkeltjes met ‘I-was-here-meuk’. We herkennen niks meer ‘van vroeger’. Maar ondanks al dit marketinggeweld valt de Rheinfall gelukkig gewoon onverstoorbaar in alle schoonheid door.

P1000264

Op naar Seelbach om bij de ‘houten man’ ons rondje meivakantie rond te maken.

img_29991.jpg

Plek zat, deze keer.

img_2998-e1531235554278.jpg

De lucht betrekt en we krijgen wat droge onweersklappen over ons heen.

IMG_3004

We houden het niet droog. ’s Avonds eten we een lekker maaltje in het restaurant. Binnen is het druk. Buiten is het – ondanks de regen – onder het afdak fijn vertoeven.

img_3007.jpg