Cinous-Chel (CH) – Murg (CH)

Met zo’n uitzicht is het heerlijk wakker worden.

P1000211

De temperatuur is wel even wennen: wát een verschil met gisterochtend in Iseo. De sanitaire faciliteiten op camping Chapella zijn state-of-the-art: dus kunnen we genieten van warme luxe. Als we zitten te ontbijten, zien we telkens helicopters overvliegen en horen we vervolgens doffe knallen. Onderweg hebben we gezien dat er in de buurt nog veel passen dicht zijn. Worden ze nu sneeuwvrij gemaakt?

Via Sankt Moritz is het maar een kort ritje naar de Julierpas. In 2016 reden we de pas ‘andersom’. Toen was het hoog zomer. Nu ligt er nog volop sneeuw. We zijn er stil van.

p1000224.jpg

 

Onder aan de Julier staat het landschap uitbundig in bloei.

img_2958.jpg

We rijden richting zuidoever van de Wahlensee naar camping Murg. De website juicht vriendelijkheid. De plek die we toegewezen krijgen, is best in orde.

P1000237

Het uitzicht ook.

IMG_2966

Maar dan komt de domper: om van het sanitair gebruik te kunnen maken, hebben we een sleutel nodig en daar moeten we als borg 50 euro (!) cash voor neertellen. Onbegrijpelijk. Terwijl we nog wat namopperen over dit brevet van onvermogen op het gebied van gastvrij vertrouwen, breekt de zon tegen het vallen van de avond door de wolken. En dat is dan weer mooi.

P1000242