Leeuwarden – Sankt Goar (D)

Joehoe, zomervakantie! Na een (vrij)dagje rommelen, inpakken, 3 ritjes naar de bouwmarkt, 2 ritjes naar de supermarkt en 1 ritje naar de fietsenwinkel, staan we vandaag rond 06:00 uur op. Rustig koffie drinken en check-check-check: hebben we alles? Jasekers! Behalve de kaasbroodjes, maar dat wordt natuurlijk onze eerste stop. Rond half negen kan de reis beginnen. Op naar Griekenland. Over land, dit keer.

Het Noorden heeft dit weekend – als laatste – vakantie gekregen. Dus verwachten we nogal wat vakantieverkeer op de Duitse Autobahn. Maar dat valt reuze mee. We rijden probleemloos richting Rijn naar camping Loreleyblick in Sankt Goar.

Heino is er niet. Nu we niet terug hoeven te zwaaien naar zingende bejaarden op rondvaartboten hebben we mooi de tijd om meteen de verongelukte plank van de voorraadkast te repareren. Die is bij de eerste de beste haarspeldbocht van de ophangdopjes geschoten. En dan is het tijd voor een glaasje en het laatste kaasbroodje. Er wordt een uiltje geknapt. Rust!

Het luifeltje moet later nog wel even uit. Want het regent. Nou ja zeg, dát hebben we al lang niet meer meegemaakt.