Pischl Grossdorf (A) – Straubing (D)

Het is vandaag kilometers maken want we ruiken de stal. Nog één stop in Duitsland en dan zijn we weer op Nederlandse bodem. Het wordt camping Straubing in Straubing. De uitbater is van het stuurse soort en houdt kennelijk niet van energieverspilling: de conversatie beperkt zich van zijn kant tot éénlettergrepige woorden.

Het Griekse restaurant Poseidon bij de tennisclub verderop is gesloten wegens Feriën. Dus vervoegen we ons bij ‘Der Schnitzlkonig’ die vlakbij de camping (bij de hoofdweg rechtsaf) domicilie houdt op een feeërieke locatie tussen autogarages en de plaatselijke Aldi. En yes! Er zit ook een klein citroentje op ;-).

Tegenover ons op de camping staat een Nederlands paar dat met de kat op vakantie is. Het beest zit aan een touwtje en schiet geregeld schichtig onder de caravan. Dat is dan blijkbaar de schuld van de man, want zijn vrouw roept telkens verontwaardigd dat hij, in tegenstelling tot haar, absoluut géén kattenmens is. Even later neemt ze de kat mee uit wandelen. ‘Hij wilde de héle camping bekijken!’ roept ze trots.