Velika (HR) – Pichl-Grossdorf (A)

We hebben het vannacht voor het eerst sinds weken best een beetje koud gehad zo midden in het bos. Misschien moeten de dekbedden er toch maar weer op? We zijn weer vroeg op weg en hobbelen langs binnenwegen op weg naar de snelweg.

En dan gaat het heel voorspoedig. Er is weinig verkeer op deze route. Heeft de ANWB dan toch gelijk dat de route via Hongarije veel drukker is?

E2E05E27-1575-4D46-9176-A9D1693B35CC

Kroatië zijn we zó uit.

FF42E30F-5070-4BF1-BB1D-D45749383DC3

Slovenië in duurt wat langer.

img_4231.jpg

Via Maribor richting Graz gaat het. En dan komen we aan het eind van de middag aan in Pischl-Grossdorf bij Freizeitsee camping Zenz. Ha! Het is alles Oostenrijkse gründlichkeit wat hier de klok slaat: een prachtig verzorgd en aangeharkt terrein bij een Gasthof aan de rand van een klein meertje. De eigenaar zorgt voor een strakke placering. Maar als we aangeven dat we écht niet pal achter een andere camper gestald willen worden, brengt hij ons naar een plek met uitzicht. Dank! We koken ons potje en maken in de schemering een ommetje langs het meer.

C989EE8C-A4D8-45B9-B6AB-5B38F2C74E13

We zijn wel toe aan een dagje rust na al het snelweggejakker van de afgelopen dagen. Dus besluiten we hier nog een dagje te blijven. De helft van ons fietst een stukje langs het meer, de andere helft verdiept zich in de Kobo. We fietsen nog even naar de plaatselijke supermarkt, doen de was en verder heerlijk helemaal niks.