De Lutte (NL) – Detwang (D)

Het mooie Twentse landschap is – net als wij – al vroeg wakker. Rond 09:00 uur zijn we al weer op pad.

IMG_0283

We duiken Duitsland in. En daarna is het hollen en stilstaan.

Naar Rothenburg ob der Tauber gaat het. Nog maar 500 kilometer en dan kunnen we ons op een terrasje in de zon vanachter een wijntje en een biertje verkneukelen om de Japanners die bij busladingen vol – als onderdeel van Europe in ten days – dit Walt Disney-stadje overspoelen. Zin an!

Maar dat loopt anders, want het stadje is vol. Niet alleen met Japanse toeristen maar ook met camperaars die dit Paasweekend massaal zijn uitgerukt.

IMG_0293

Geeft niks, we hebben het immers allemaal al een keer gezien. Op naar een camping dan maar. Detwang, berg-af onder de rook van Rothenburg, heeft er twee. Camping Tauber Romantik geeft aan ‘belegt’ te zijn, maar op Tauber Idyll is er nog plek in de herberg. De ontvangst is allerhartelijkst al lijkt de grote aanloop uit Rothenburg de jonge, vrolijke beheerder wel wat te overvallen. Het is een aardig dorpje, Detwang.

IMG_0301

En ze weten de boom-zaag er goed te hanteren.

IMG_0300