Detwang (D) – Golling (A)

Brr.. het was koud vannacht. Maar de zon staat in alle vroegte alweer stralend aan een strakblauwe hemel en vrolijk begeven we ons weer op weg. Salzburg voorbij, is vandaag ons doel. Op naar Golling.

IMG_0646

Bij de lunch-stop op een raststätte net boven München vallen we midden in een voetbal-feestje. Bussen vol supporters maken hier een stop met flink wat hamburgers van de plaatselijke Mac Donalds, vrolijke muziek én heel veel kratten bier. Aan de shirts te zien, zijn het fans van Bayern München. ‘Stimmt!’ zegt een vrolijke, trotse Bayern-aanhanger. Ze zijn met z’n allen onderweg naar München voor de match met Werder Bremen.

IMG_0302

Hier gaat de derby plaatsvinden:

IMG_0313

Later lezen we dat Bayern met 1-0 heeft gewonnen. Het feestje terug zal dus vast nóg leuker zijn geweest dan het feestje heen. Wij genieten ondertussen van mooie vergezichten.

IMG_0328

We zijn niet zo van de camperstellplatzen-op-beton maar de camperplaats in Golling verrast ons. Twee kilometer van de snelweg af tref je hem aan bij Aqua Salza, de plaatselijke Blauwe Golf, maar dan wel een flink stukje sjieker. Het uitzicht is prachtig.

937c003e-3e26-477a-ae30-120dcd8de8fc (1)

We melden ons aan bij de vriendelijke receptioniste van Aqua Salza. Een overnachting kost 12,90 en daarvoor mag je ook gebruik maken van het toilet in de receptie. Stroom is met muntjes van 50 eurocent te regelen via zuiltjes op de camperplaats. ‘Brauchen Sie noch Münzen?’

Voor we ons installeren, maken we een rondje door de plaatselijke Spar voor wat noodzakelijke boodschapjes, een kruidenbittertje en ons favoriete Alpen-kaasje. De Oostenrijkse paaseitjes zijn ook lekker.

IMG_0330

En dan strijken we neer om van alle moois en lekkers te genieten.

In de loop van de avond komen er nog twee campers bij. Het zal nooit wennen om te merken dat er dus écht camperaars zijn die niet van plan zijn om het staangeld te betalen. Maar de avond is er niet minder mooi om.

IMG_0347