Roviés (GR)

Het zijn zonovergoten, warme en lome dagen op camping Roviés. We ontwikkelen al snel een rustige dagindeling. ’s Ochtends komt het vriendelijke bakkertje langs, een paar uurtjes later de hoogbejaarde groenteboer met z’n vrouw (die telkens besmuikt een paar extra tomaten en courgettes bij je bestelling mikt), we drinken frappe’s, duiken tegen zessen de zee in en toppen steevast de dag af met een lekker maaltje op het terras van de taverna. Lekker hoor, die stamnagathi met saganaki. Maria zwaait in de keuken de scepter. De helft van ons zou haar graag mee naar huis nemen 🙂

IMG_1333

We maken een tochtje naar Limni, een charmant Grieks dorpje zo’n 14 kilometer verderop. Daar drinken we een frappé , slenteren door de straatjes en doen we de plaatselijke supermarket aan. Dat is een attractie op zich: nog nooit zagen we zóveel producten voor mens en dier kris kras opgestapeld. Er is geen ‘nee’ te koop: de Auke Rauwerda onder de supermarkets, zeg maar 😉