Leeuwarden -Vianden (L)

En voor je het weet schuift de zomer geruisloos over in het volgende seizoen. Herfstvakantie! Het blauwe busje staat startklaar voor een tripje langs de toppen van het Vogezen-massief. Frankrijk dus. Daar zijn we ongeveer 180 jaar al niet geweest. Via Kampen (ja, we verdwalen weer een beetje..) gaat het richting Luxemburg.

IMG_2111

We zijn zeer met onszelf ingenomen dat het deze keer lukt om niet midden ín Luik terecht te komen 😉 Hoe zuidelijker we gaan, hoe slechter het weer wordt.

IMG_2122

Er zijn in Luxemburg wat wegomleggingen en Annie-zonder-updates stuurt ons Aken & Keulen om. Maar eindelijk zijn we er: we rijden Vianden Camperpark op.

IMG_2139

De betaalzuil aldaar heeft kuren. Hoe we het ook proberen, we kúnnen niet betalen. Daar worden we niet blij van. Het voelt niet goed om niet te betalen voor deze mooie plek met prima faciliteiten. We strekken de benen richting centrum. Wát een nattigheid!

IMG_2145

Er is weinig reuring in het stadje. Vianden-in-de-regen is een troosteloze boel. Zijn wij even blij dat we stifado van huis hebben meegenomen: ultiem comfort food terwijl de kille avond valt en de regen op ons busje klettert.