Turckheim (F)

De fietsen gaan van de drager en aan het begin van de middag peddelen we richting Colmar. Het is een afwisselende route die met dik 7 kilometer goed te doen is. In Colmar is het wel even opletten: je fietst daar op een smalle fietsstrook die deel uit maakt van de weg en de auto’s razen je soms voorbij. Moordstrookjes noemen ze die in België. We parkeren de fiets in de buurt van het toeristenbureau en kuieren de stad in. Met zijn middeleeuws decor trekt Colmar veel toeristen en ook nu de herfst volop is losgebarsten, is het er druk. We dwalen door de smalle straatjes, over de pittoreske pleintjes en langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

IMG_2227

We strijken neer op het terras van Hansi.

IMG_2226

Net als in bijvoorbeeld Rothenburg ob der Tauber tref je ook hier talloze obligate toeristenwinkeltjes aan waar de plaatselijke middenstand dik aan haar bezoekers hoopt te verdienen. Haha! Het is hier al bijna kerst 😉

IMG_2229

Na een paar uurtjes houden we het voor gezien en onderweg naar Turckheim pikken we nog wat noodzakelijke boodschapjes op bij een supermarkt. We strijken weer onder het luifeltje neer. Lekker ooievaars spotten!