Saarburg (D) – Titisee (D)

Vandaag is onze bestemming de Titisee. Omdat we Frankrijk willen mijden, rijden we vanuit Saarburg eerst een stuk binnendoor richting Karlsruhe. Op deze manier is het een langere etappe, maar als we maar niet hoeven te klooien bij Franse tolhokjes hebben we dat er graag voor over.

We komen ver in de middag aan op camping Sandbank. Een terrassen-camping die elke gast een prachtig uitzicht over de Titisee belooft. Eén ding is zeker: de Titisee ligt er prachtig bij. Helaas is het door het chaotische plaatsingsbeleid op het terrein een hele klus om een plekje te vinden waar je nog een glimpje van het water op kunt vangen. Het is hier ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Dus staan er campers van 10 meter bumper aan bumper langs de waterkant waardoor het terras erboven kan genieten van een riant uitzicht op dakluiken, zonnepanelen en schotelantennes. Met het zelfde gemak wringt een 8 meter lange camper zich op een plaatsje van 7 meter, zodat de camper erachter – in geval van nood – er met geen mogelijkheid meer weg kan. Uiteindelijk vinden we toch een plekje naar ons zin: vlak naast het bos en met uitzicht op zee. Dat vieren we met een glaasje en een hapje op het terras van het campingrestaurant. Het eten is zozo. Het uitzicht maakt veel goed.

IMG_1675