Titisee (D) – Kienzerle (A)

Door de koekoeksklokken in Titisee zijn we helemaal in de Alpen-stemming geraakt en we besluiten richting Oostenrijk te gaan. Volgens het Topplatz-boekje moet de camperplaats in Bad Hindelang erg mooi zijn. Een mooie tussenstop op de route naar Kramsach waar we in 2015 ook met plezier een aantal dagen doorbrachten. Op naar het zuidoosten, dus.

De route brengt ons langs de Bodensee. Het is er prachtig en dan vergeet je het file-rijden gauw.

IMG_1682Als we de vergezichten over de Bodensee achter ons hebben gelaten, is het genieten geblazen van de alpenweitjes.

IMG_1688De camperplaats in Bad Hindelang kan de helft van ons niet echt bekoren. Dus rijden we door, terwijl het weer snel slechter wordt. We strijken voor een nachtje neer op camping Alpenwelt in het Tannheimer Tal. En daar barst het al snel los.

Een prima (doorgangs)camping, Alpenwelt. Ook voor maar één nachtje word je bedolven onder de gratis overzichts-, wandel-, bus- en toegangskaarten. Het aanmelden is een belevenis op zich. De allervriendelijkste camping-mevrouw houdt kantoor in een ruimte die tegelijkertijd receptie, restaurant én babykamer is. De benodigde informatie wordt op fluistertoon uitgewisseld ‘damit der Kleine – die ze op de arm heeft – nicht aufwacht’. Het is een dotje van een baby, der Kleine.