Kramsach (A) – Afritz (A)

Na de onrustige nacht in Kramsach is het plan om via Slovenië richting Italië te gaan. Een camping aan de Millstättersee lijkt ons daarbij een mooie tussenstop. We programmeren ‘Döbriach’ in de TomTom. Op dat idee zijn meer mensen gekomen: bij camping Brunner sluiten we nog voor de receptie meteen al aan in een file. De vriendelijke receptiemedewerkster laat ons weten dat alle campings rond het meer de komende dagen vol zitten. Behulpzaam schrijft ze een briefje voor ons met adressen waar nog wel plaats zou moeten zijn. Een tegenslag. We zijn er wel een beetje klaar mee. Het is laat, we hebben trek en er dreigt (weer) slecht weer. We willen snel onder dak.

IMG_1706

Na wat heen en weer rijden komen we op een camping met een uiterst behulpzame ‘chef’. Ook hier geen plek, maar hij  belt voor ons naar een collega aan de Afritzer See. Vlak in de buurt, een ritje van 15 kilometer. Daar is zeker nog plaats.

Met de vlam in de pijp begeven we ons richting Afritz, naar camping Bodner. De ontvangst is uiterst hartelijk. We mogen ons meteen installeren, worden aangesloten op de stroom en de inschrijf-procedure ‘kann schon warten’. We staan nauwelijks of het noodweer breekt los.

Ondertussen houden we via internet de weersvoorspellingen voor Noord-Italië in de gaten. Ook daar wordt slecht weer voorspeld. Dat gaat ‘m dus niet worden. Morgen gaan we richting Slovenië en ons oorspronkelijke plan om na een bezoek aan Bled naar Italië te gaan, laten we los. Na Bled gaan we richting het meer van Bohinj en daarna zullen we afslaan naar het oosten. Dwars door Slovenië richting het Balatonmeer in Hongarije.