Keszthely (H) – Bük (H)

De TomTom gaat op de stand ‘vermijd snelwegen’ en zo we sukkelen op ons gemak door het Hongaarse platteland.

 

Naast implantaat-tandartsen zijn thermaalbaden in Hongarije blijkbaar ook een belangrijk verdienmodel. Op de NKC-app lezen we juichende verhalen over de camperplek bij het thermaalbad in Bük. Daar aangekomen zeggen we allebei hardgrondig ‘Nee!’ Het in slagorde opgesteld staan op beton is niet ons ding. We dwarrelen in de omgeving rond en komen terecht op Camping Romantik in Bük. We worden uiterst vriendelijk ontvangen door een kordate mevrouw die ons wegwijs maakt en vertelt dat de internetverbinding het door het noodweer van de vorige dag heeft begeven. Geen probleem, wij kunnen best zonder. We mogen zelf het allermooiste plaatsje uitkiezen en eenmaal geïnstalleerd, genieten we van het groen, de rust, de ruimte en het vleugje vergane glorie. Als de avond valt, eten we in het camping-restaurant voor een prikje een heerlijk verse maaltijd.

 

De houtduiven koeren ons de volgende ochtend wakker. Hoe fijn kun je het hebben?