Ommetje Achterhoek en Twente

Vrijdag 6 april

IMG_2510.JPG

Neuj.. we starten niet met een foto van ons op één of andere camperplaats. Dit is een parkeerterrein. Bij Obelink in Winterswijk. Na een prettig ritje van dik twee uur blijkt half camperend Nederland en Duitsland uitgerukt om een bezoekje te brengen aan 65.000 vierkante meter vrijetijdspret.

Er is geen ‘nee’ te koop. Heb je toevallig ergens nog vier wielen achterin je schuurtje liggen? Dan kun je hier bij wijze van spreken alles vinden om je camper from scratch op te bouwen. De paden door de hallen zijn prima gebaand. De kunst is om bij dit marketinggeweld niet al te veel van je eigen padje af te raken.

Wat hebben we nodig? Wandelschoenen! De ene helft van ons kijkt vooral naar de functionaliteit: ‘Fijne pasvorm, prima zool, goede grip!’ De andere helft slaat aan op de vormgeving: ‘Te lomp, schreeuwerige kleuren, spuuglelijke veters!’ We komen er uiteindelijk goed uit. Bij de koffiestop-mét in het restaurant constateren we gniffelend dat de volgende stap waarschijnlijk de ANWB wordt voor hij & zij Human Nature jacks met dito afritsbroek ;-). En ja.. die opvouwbare afwasbak en emmer gaan ook langs de kassa. En die her-invriesbare ijsblokjes. En nou we toch zo lekker bezig zijn: die wisser voor-aan-de-binnenkant-van-de-ramen is ook superhandig, toch?

Op weg naar Twente schampen we een stukje Duitsland. Het platteland geeft het tempo aan.

Aan het eind van de middag rijden we Erven Velpen in De Lutte op. Rust!

Zaterdag 7 april

De houtduiven in de boomwal achter de camper roekoe-en ons langzaam wakker. Na een nachtje heerlijk slapen komen we traag op gang. Geen probleem, de dag ligt voor ons als een zee van tijd. Tegen de middag stappen we op de fiets.

Naamloos

Startend bij Erve Velpen (in de ‘knik’ tussen knooppunt 60 en 61) lukt het ons – ondanks het fietsknooppuntenboekje – toch weer een beetje te verdwalen. Geeft niks, want wat is het mooi onderweg. De ijssalon La Venezia in de Lutte is een aanrader. Op het terras is het genieten van de uitgebreide koffie-met en de vriendelijke bediening. Via een omweggetje peddelen we het rondje af. Terug op honk scharrelen we de rest van de middag in de laagste versnelling heerlijk door: een boekje, een dutje, een puzzeltje, een spelletje, een hapje & een snapje en daarna een lekker eigengemaakt maaltje. Als de avond valt, kijken we nog een poosje naar de sterren. Het is een heldere nacht. Weltrusten!

Zondag 8 april

We komen nog trager dan gisteren op gang: uitslapen, eitje in de pan, uitgebreid koffie drinken en dan op z’n elf-en-dertigst nog even op de fiets richting Lutterzand. We lopen een klein rondje en toppen het weekend af met een bezoekje aan het terras van het paviljoen.

img_2544.jpg

Een heerlijk weekendje. Wij hartje Twente!