Leeuwarden – Seelbach (D)

Meivakantie! We gaan de meren van Noord-Italië verkennen. Het voornemen is om vandaag rond 07:00 uur te vertrekken. Want carpe diem. Maar als de wekker aanslaat, denken we er toch wat anders over. Waarom deze haast? We hebben immers twee weken de tijd. Dus draaien we ons nog een keertje vorstelijk om en rommelen daarna kalmpjes aan de laatste zaken op hun plek. Om 09:00 uur rijden we straat uit en als ook de kaasbroodjes van de Lidl aan boord zijn, zetten we koers richting zuiden. Als we een beetje doorkarren, kunnen we eind van de middag in het Zwarte Woud zijn, bij ‘de houten man’ in Seelbach.

Tijdens de eerste koffiestop bij de Hünxe worden we op de hoogte gehouden van het feest in Groningen.  Daar is flink wat publiek én politie op de been.

Zoals we vaker hebben ervaren, is er weinig peil te trekken op de doorstroom op de Duitse Autobahn. Soms is het hollen, soms is het stilstaan.

2A0E10E0-0996-4C02-ACE2-0D24C7A3E4D8

Wij staan vandaag vaak stil. Bij Frankfurt bijvoorbeeld. We vermaken ons met kijken naar de landende vliegtuigen die vlakbij ons overscheren. Een mooi tijdverdrijf, want het oponthoud duurt wel even.

B155EBA7-7DB4-4C60-9E7C-896593D8E60C

Het is al 19:30 uur geweest als we bij camping Schwarzwälder Hof aankomen. De camperplaats bij ‘de houten man’ staat dan al vol. Maar gelukkig kunnen we voor één nachtje nog wel op de camping zelf terecht. We drinken een glaasje en koken daarna ons potje.

En vooruit… als het bijna donker is, doen we ook nog even een ‘we-zijn-er-bijna’tje’.

E9112D87-80D0-435E-BF79-74701D7AFA3C