Gythio (GR)

We besluiten vandaag en morgen op camping Gythio Bay te blijven staan. Twee dagen lang worden we geplaagd door duivelse dilemma’s: Zullen we al opstaan of blijven we nog even liggen? Naar het strand, naar het zwembad of het terras? Een ijsje of een frappé? Of allebei? Nog een wijntje? Nog een mythos? Het leven van een vakantieganger is maar zwaar ;-).

08 09 02

We gooien een fikse was in de camping-wasmachine zodat we weer onder lekker frisse lakentjes kunnen slapen.

08 08 02

De helft van ons dobbert een poosje in zee, we lezen wat en struinen door het reisboek van Griekenland. De baai van Gythio is een broedplaats voor de beschermde zeeschildpad caretta caretta. Op het strand zijn de nesten gemarkeerd. Bij de nesten die op uitkomen staan, zijn corridors naar het zee aangelegd zodat de pasgeboren jonkies linea recta naar het water kunnen waggelen.

Onze Griekse buren – twee grote gezinnen – houden ’s avonds een barbecue. Ze komen ons ook een bordje vol met lekkers brengen. Wat lief, wat gastvrij! Als dank maken we met hun camera voor hen een vrolijke familiefoto.

De donderdag verloopt wat bewolkt. Helemaal niet erg. Juist lekker dat de zon eventjes niet zo staat te branden. We drinken een frappé, slachten een stuk watermeloen, spetteren een handwasje aan de lijn en aan het eind van de middag genieten we onder het luifeltje van een lekker koud drankje. Daarna dobberen we nog een poosje in zee terwijl de wind aantrekt en de golven op het strand slaan. Wat wil een mens nog meer?

Vrijdag gaan we naar Mystras.