Gythio (GR) – Mystras (GR)

Het is nog maar 13:15 uur en wij zitten al prinsheerlijk onder een grote, oude olijfboom op camping Castle View in Mystras.

691B6621-A24A-4964-A63C-D02D9EAAD772

De etappe hier naar toe was een ongestoorde 40 kilometer met een tussenstop bij een supermarkt. Daarna moesten we ons in hartje Sparta, met de spiegels van het busje ingeklapt, nog wel even door wat nauwe straatjes wringen om bij een geldautomaat te komen. Maar ook die klus hebben we zonder deuken en krassen kunnen klaren.

Het is stil op de camping. Er staat een handjevol tenten en campers, waarvan de meeste bewoners niet thuis zijn. Die zijn vast Mystras aan het bekijken. Het rommelige maar charmante Castle View is daar een prima uitvalsbasis voor.

Na de lunch trekken we loom wat baantjes in het zwembad en dan gaan we – met een koude frappé – horizontaal op een ligbedje onder de parasol. Het is heel warm, maar gelukkig wappert er af en toe een windvlaagje langs.

08 10 01

De rest van de middag lanterfanten we onder het luifeltje. Wat Gythion Bay niet voor elkaar kreeg, lukt Castle View wel: de wifi is hier stabiel én supersnel. Voor het eerst sinds dagen koken we laat in de avond weer ons eigen potje.