Kastraki (GR) – Stylida (GR)

Het was een lekker dagje niksen, gisteren. Vandaag gaan we weer verder. Eerst even Meteora in om een blik te werpen op de kloosters. Het is enorm druk op de route, bij busladingen vol worden de toeristen aangevoerd. Wij gaan deze keer niet voor een bezoek. Eerder bezochten we het klooster Mega Meteoron al en dus laten we het deze keer bij het genieten van de prachtige vergezichten op de kloosters.

IMG_1187

De weg van Kalampaka naar Trikala is niet de allermooiste en brengt ons langs een langgerekt industriegebied. Veel bedrijfspanden zijn onafgebouwd of verlaten. Het maakt een rommelige, troosteloze indruk.

IMG_1188

Het landschap is vlak en verderop zien we lege akkers en geitenstallen die uit roestige golfplaten zijn opgebouwd.

IMG_1191

Ha! De eerste Griekse tolpoorten kondigen zich aan. We tikken het eerste tientje af. En zo’n 60 kilometer verder nog eens 9 euro. Niet zeuren, het rijdt lekker door! Het landschap verandert. We zoeven langs olijfgaarden en in de bermen staan oleanders te pronken met hun roze, rode en witte bloemen. En opeens zien we de zee!

IMG_1199

Camping Interstation bij Stylida is makkelijk te vinden.

IMG_1202

Hij blijkt vooral bevolkt met Grieken die hier vaste staanplaatsen hebben. Het sanitair is verouderd maar volstaat. We vinden een mooi plekje met uitzicht op zee en de beachbar waar ook veel lokale Grieken genieten van zon, zee en strand. En puf, wát is het warm!

IMG_1206

In de avond koken we ons eigen potje. Laat in de avond pookt de grote Griekse familie achter ons een enorme barbecue op. Er worden meters-lange spiesen met vlees geprepareerd. Door de rookwolken is de zelfs de zee even niet meer te zien. De Griekse sky-radio gaat er bij aan en tegen de tijd dat wij ons bed opzoeken, geurt alles om ons heen heerlijk naar souvlaki. Welterusten!