Delphi (GR)

Camping Delphi is een prima plek om een dag of twee te blijven.IMG_1491We gooien een fikse was in de machine en die wappert hier boven op de berg binnen no-time fris en knisperend droog. Om ons heen komen en gaan de andere gasten op weg naar of van Delphi. We brengen ’s middags een aangenaam uurtje door op het terras. De helft van ons werkt het blogje bij, de andere helft vlijt zich in alle rust neer op een bedje bij het zwembad. Tegen het vallen van de avond betrekt de lucht en komen er over de bergen donkere wolken aan. En zowaar: er vallen zelfs wat spetters.

IMG_1480

’s Avonds eten we in het restaurant (Nee, we hoeven niet binnen te zitten. Die drie druppen waaien wel over! ) en raken aan de praat met één van de twee vriendelijke broers die de camping beheren. Hij vertelt ons het verhaal van zijn vader die in de jaren ’60 al voorzag dat Delphi toeristisch potentieel had, dit stuk grond aankocht en het ontwikkelde tot camping. Ooit waren hier in de buurt maar liefst 11 campings. Veel daarvan zijn ter ziele gegaan en ook camping Delphi heeft het – net als andere Griekse doorgangs-campings – de laatste jaren moeilijk. Kwamen er vroeger ook buiten de zomermaanden veel campinggasten, nu is het seizoen veel korter geworden. Daarom blijven ze de camping ontwikkelen, onder andere met de verkoop van olijfolie en het aanbieden van excursies naar een lokale bijenhouderij. Voldaan gaan we na het heerlijke eten weer naar ons busje. We drinken een bakje koffie en zien hoe bij het vallen van de nacht onder ons honderden lichtjes aangaan in Chrisso en de omliggende dorpen. Het verkoelende windje is definitief gaan liggen. Het is drukkend warm.

Soms word je wakker bij een uitzicht waarvan je meteen weet dat je het nooit meer zult vergeten.

IMG_1476

We keutelen de dag door. Een bakje koffie, een potje tric-trac, een boekje, een biertje, een wijntje… Het ultieme vakantiegevoel!

IMG_1356

Morgen vroeg op. We willen om 08:00 bij Delphi zijn.