Kato Gatzea (GR)

Als we de Griekse Piet Paulusma mogen geloven, belooft het vandaag een heel warme dag te worden. In Lamia kan de 40 graden worden gehaald en daar zitten we niet eens zo ver vanaf. Als we voor achten opstaan, is de lucht al heiïg van de warmte: de bergen aan de overkant van het water zijn nauwelijks te zien en het warmt razendsnel op. De Russen zijn ook al aan het dobberen. We halen een broodje, ontbijten en geven ons over aan zalig niksen.

IMG_1748

Er komt een camper formaat touringcar aangereden. Met man en macht wordt het gevaarte op z’n plek gemanoeuvreerd terwijl een campingmedewerker op het dak zit om de olijventakken en het schaduwnet aan de kant te houden. Een gezin met twee dochters. We geloven onze ogen niet als ze vervolgens een tentje naast hun enorme bus opzetten. Zeker te weinig ruimte binnen!😳

De zee is blak als een spiegel en als we in de middag een duik nemen, is het water gewoon lauw. Tegen zessen komen – net als gisteren – opeens de golven opzetten terwijl er amper wind is. Zijn er hier dan toch getijden? We eten voor het laatst in de taverna en met 2 frappe’s-to-go als toetje scharrelen we weer richting busje.

IMG_1751

De avond valt in alle rust.

IMG_1743

Morgen gaan we noordwaarts richting Chalkidiki.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s